Made in Moldova! spectacol aniversar (20.04.2024)

La Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale ne-ntâlnim sâmbătă seara!!!...

Ocazie specială! Reprezentația cu #500 a spectacolului MADE IN MOLDOVA, jucat de 15 ani, după piesa lui Constantin Cheianu în regia inegalabilului Sandu Grecu!

Realitatea, oricât de amară sau plină de sarcasm și ironie, oferită cu generozitate, din plin și pe săturate, pe a scenei farfurie (iar după spectacol discuții, fotografii și autografe la o porție de tort aniversar și un vin de sărbătoare)!

MADE IN MOLDOVA este tristul adevăr, care ne înconjoară, este "bardacul", în care ne petrecem rutina zilnică, văzut de către Constantin Cheianu încă în 2009. Și de atunci NIMIC nu s-a schimbat! Ba poate chiar s-a mai și agravat! Trăim același scenariu politic/social/banditesc/birocratic de-râs-și-de-plâns. Aceleași obstacole de învins. Același labirint în "teatrul vieții" de nepătruns.

Două ore am râs cu poftă, ne-am plâns de milă, am cântat și am dansat și (parcă) am înțeles ce avem de schimbat... ca să ieșim din rah*t, în care ne-am băgat! Ce-i drept, n-am prea văzut demnitari prin sală. Păcat. Cred că ar merita să fie jucată această extraordinară piesă și pentru un public "special", care ar trebui/ar putea/ar vrea să facă schimbarea!

Întreaga echipă este o comoară de talente, care au dat ce au mai bun, ca de fiecare dată, de altfel. Iar domnul Sandu Grecu știe să pună în valoare fiecare actor, prin creditul acordat în rolul jucat!

După sesiunea de autografe, le-am urat nesecată inspirație! În discutii ne întrebam cum ar arăta acest spectacol, dacă toate cele "strâmbe", în scenă prezentate, ar arăta/și-ar funcționa în viață "ca la carte"? Poate că ar fi un dificil exercițiu de imaginație‽ Însă cred cu certitudine, că spectatorul, actorii, autorul, regizorul și... întreg poporul – cu toții ne dorim o asemenea răsturnare de situație!

Mulțumiri pentru invitație!

Felicitări pentru prestație!

Vivat!

Cronică de Liliana RUSU