CIULEANDRA

de Liviu REBREANU
musical live,
un spectacol de Sandu GRECU

Program spectacole


La moment nu este planificat nici un spectacol!

PREMIERA 28 septembrie 2019

Muzica Marian STÂRCEA

Regia artistică Sandu GRECU

Dramatizarea în versuri Ion DIVIZA

Coregrafia Dumitru TANMOȘAN

Canto Ludmila Prodan

Distribuţia:

Puiu Gheorghe GUȘAN
Mădălina Alexandrina GRECU
Ursu Dan CIOBANU
Faranga Viorel CORNESCU
Mama Mădălinei Lilia CAZACU
Matilda Ludmila GHEORGHIȚĂ
Cântăreaţa Olga ANGHELICI
Regele Arcadie RĂCILĂ
Hangiul Alexandru CRÎLOV
Regina Elena NEGRESCU
Preotul Constantin GHILEȚCHI
Amantul, Dirijorul Roman MALAI
Fetele

Alexandrina GRECU, Olga ANGHELICI, Elena NEGRESCU,

Nina TODERICO, Nadejda CRÎLOV, Irina CAZAC

Dansatorii Gheorghe GUȘAN, Dan CIOBANU, Arcadie RĂCILĂ, 
Alexandru CRÎLOV, Eugeniu MATCOVSCHI,
Artiom OLEACU, Constantin GHILEȚCHI, Roman MALAI

Un musical live, care evocă o crimă și reprezintă o operă fundamentală despre neamul nostru - „Ciuleandra” de Liviu Rebreanu. Muzica spectacolului prezintă o operă originală, sensibilă și profund națională a compozitorului Marian Stârcea, dramatizarea în versuri și textele cântecelor fiind semnate de Ion Diviza, coregrafia insolită de Dumitru Tanmoșan, canto - Ludmila Prodan.

„Empiricul și transcedentalul, alternanța conștientului și a subconștientului au luat în spectacol forma unor sfere, un fel de „încercare a cercului” – descifrează  ideea regizorală a noii lucrări scenice maestrul Sandu Grecu. În spectacol se recurge la metaforă, ca şi în cazul dansului „mătrăgunei”, lipsă la Rebreanu, care se integrează perfect ansamblului coregrafic al spectacolului.

„Ciuleandra” este un spectacol multidimensional: scene din memorie, scene din vis, scene proiectate se intersectează cu fabula propriu-zisă. Stilul modal-evocativ care-i caracterizează îndeosebi pe interpreții rolurilor cheie – Puiu (Gheorghe Gușan), Mădălina (Alexandrina Grecu), Ursu (Dan Ciobanu), Faranga (Viorel Cornescu), Mama Mădălinei (Lilia Cazacu), Matilda (Ludmila Gheorghiță) creează matricea unui destin comun. Toți ei, într-un fel sau altul, sunt implicați în crima de omucidere, deși făptaș e unul singur, Puiu. Totuși, el nu se transformă într-un personaj respingător, ci doar trebuie să plătească, prin forța destinului, niște datorii. Poate ale vechiului neam de boieri, Faranga.

În spectacol se evocă forța destinului. Mesajele sun transmise printr-un joc fin, simțire elevată, voci pătrunzătoare. Se face apel la formulele folclorice, care nu sunt utilizate doar ca element etnografic, ci „puse” să funcționeze organic în fabula spectacolului. 

Alături de actorii de prim-plan, succesul noului spectacol este asigurat de întreaga tânără echipă: Arcadie Răcilă (Regele), Olga Anghelici (Cântăreaţa), Alexandru Crâlov (Hangiul), Elena Negrescu (Regina), Constantin Ghilețchi (Preotul),  Roman Malai (Dirijorul), precum și de grupul de dansatori care, în marea majoritate, este alcătuit din interpreții celorlalte roluri.

Durata 1h 40 min