UN NOU POD DE TEATRU: GIURGIU – CHIȘINĂU

Cu aproape o lună înainte de turneul Teatrului Evreiesc de Stat din București, la Chișinău vine o altă trupă din România – cea a Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, care va juca pe scena Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” 2 spectacole: 
pe 4 aprilie – „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza 
și pe 5 aprilie – „Parada” de Alexandr Galin.

Ambele reprezentații încep la orele 18.30.

Acest mini-turneu se înscrie, de asemenea, într-un Proiect cu schimb de spectacole, inițiat de cele două instituții teatrale în Anul Marelui Centenar. La rândul său, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta la Giurgiu pe 14 mai a.c. spectacolul „Doctor de femei” de Georges Feydeau si 15 mai „Nunta” de Anton P. Cehov.

Spectacolul „Parada”, în regia Olgăi Ivan, prezintă „povestea unui rus tradiționalist ajuns în Amsterdam în mijlocul unei parade gay. Disperat că fiul său este acolo nu tocmai întâmplător, se întâlnește cu prietenii acestuia, dar și cu tequilla, iar din această coliziune rezultă o serie de încurcături care rămâne la latitudinea spectatorului dacă sunt sau nu comice.” În distribuție: 
Raluca Botez (Larisa), Oana Maria Dragne (Karina), Laura Voicu (Marina), Cosmin Crețu (Skvorțov), Şerban Chițu (Victor), Vlad Bînzoiu (Dolores).

Direcția de scenă a celui de al doilea spectacol, Zeul măcelului”, este semnată de cunoscutul regizor basarabean Emil Gaju. Lucrarea scenică redă „un pretext – joaca violentă dintre doi puşti de 11 ani – şi două cupluri care încearcă să bifeze o regulă a bunei cuviinţe. O poveste despre părinţi ipocriţi care încep prin a-şi etala eleganţa şi civilizaţia şi sfârşesc cu măştile căzute şi cuţitele între dinţi – adoratori ai „Zeului Măcelului”. În spectacol sunt distribuiți Virginia Vasilache (Veronique Houllie), Ana Sivu-Daponte (Anette Reille), Cosmin Crețu (Alain Reille), Cătălin Freăsinescu (Michel Houllie).

Bilete, rezervări, recomandări la numerele de telefon 
069368274, 079748302, 069416078, 022 20 28 90, 022 22 40 34
www.satiricus.md

 
 

ZEUL MĂCELULUI de Jasmina Reza

PROIECT TEATRU PESTE PRUT  Teatrul TUDOR VIANU din Giurgiu, România, la Chișinău
Miercuri, 4 aprilie, ora 18.30... Vezi mai multe

PARADA de Alexandr Galin

PROIECT TEATRU PESTE PRUT  Teatrul TUDOR VIANU din Giurgiu, România, la Chișinău
Joi, 5 aprilie, ora 18.30... Vezi mai multe

Afisarea 1 - 2 din 2 spectacole | Pagina 1 din 1

< Previous 1 Next >