Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău va participa la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru din Sibiu, care va avea loc în perioada 9-18 iunie, informează MOLDPRES.

Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” va participa la cel mai important festival de teatru din România 10:33 | 08.06.2017Categorie: Cultură Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” din Chişinău va participa la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru din Sibiu, care va avea loc în perioada 9-18 iunie, informează MOLDPRES.

14.06.2017

ÎN PREMIERĂ ABSOLUTĂ: Maia Morgenstern vine cu 6 spectacole la Chișinău

La finele lunii aprilie, pe scena Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” vor fi prezentate, pentru prima dată la Chișinău, 6 spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat din București în frunte cu celebra actriță Maia Morgenstern, interpreta rolului Maicii Domnului în filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos”, film care a rulat de curând pe ecranele televiziunilor noastre.

20.04.2017

PREMIERA 17.02.2017, ora 18.00 Spectacolul „MIGRAAAANȚI SAU PREA SUNTEM MULȚI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ” de Matei VIȘNIEC ” pe scena Teatrului National Satiricus Ion Luca Caragiale.

În acest spectacol, dramaturgul şi regizorul îşi propun să oglindească situaţia dramatică în care s-au pomenit populaţiile dislocate de războiul din Siria, dar și odiseea migranţilor economici care caută o viaţă mai bună în Europa. Regizorul Sandu Grecu nu e la prima montare a unei piese semnate Matei Vișniec, spectacolul său „Angajare de clovn” fiind apreciat de reputatul dramaturg drept una dintre cele mai bune montări ale piesei sale. Noua lucrare dramaturgică vorbește, după cum ne mărturisește însuși Matei Vișniec, despre ceea ce ni se întâmplă, despre această „invazie” a Europei. Într-o lume globalizată, noi toți suntem migranți, nicidecum imigranți. Or, un migrant este la el acasă pretutindeni, pe toată planeta. Într-o lume globalizată toți migrăm, toți suntem migranți, ne deplasăm, avem dreptul să mergem unde vrem și când vrem… În consecință migrantul nu mai cade sub incidența obligației de a respecta ceva, pentru că el se consideră cetățean al lumii.În definitiv, cine sunt ei, migranții? Ce forță îi pune în mișcare, cu ce resurse manipulatoare, umane și de propagandă operează aceasta? Ce tip de anticorpi își creează Europa în trupul ostenit și anchilozat sub povara propriilor legi și a propriei democrații admirate secole întregi? Acestea sunt doar o parte din întrebările la care spectacolul reușește, într-adevăr, să răspundă..

20.04.2017

NECROLOG

În dimineața zilei de 24 decembrie a plecat la cele veșnice, răpus de o crâncenă boală, cunoscutul şi îndrăgitul actor Mihai Curagău, Artist al Poporului, cavaler al Ordinului Republicii.

24.12.2016

Showing 41 - 50 of 89 Articles | Page 5 of 9