Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” a lansat o nouă premieră

14:30 | 19.04.2019Categorie: Cultură
Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Premiera spectacolului ”Happy End” de dramaturgul olandez Jeroen Van Den Berg în regia lui Vitalie Drucec va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Alexandru Grecu a menționat că aceasta este cea de-a șasea premieră din cadrul stagiunii curente, și cea de-a doua a lui Vitalie Drucec pe scena ”satiriciștilor”, care, acum trei ani, a montat spectacolul ”Poker sau femei” de Neil Simon.

”Mă bucur că am ajuns la cea de-a șasea premieră. Cred că acest spectacol va îmbogăți repertoriul nostru. Vitalie Drucec este un regizor din generația nouă, care are o gândire foarte modernă. Sunt bucuros că întâlnirea lui cu actorii a dat rod. Teatrul a câștigat un spectacol, într-o nouă estetică și într-o nouă viziune. Sper că va avea succes. Iar cel mai important este faptul că planul pe care ni l-am făcut noi la începutul stagiunii de a monta șapte premiere în acest an s-a produs. Cea de-a șaptea va avea loc pe 28 iunie – ”Bună dimineața, tăticule”, a precizat Alexandru Grecu.

La rândul său, regizorul Vitalie Drucec a afirmat că spectacolul ”Happy End , montat după piesa dramaturgului olandez Jeroen Van Den Berg este o melodramă sentimentală, cu implicații în problematica familiei moderne europene, lipsite de anumite convenționalisme, dar cu o biografie nu mai puțin dramatică și marcată de conflicte tensionante. ”E vorba despre relațiile dintre părinți și copii, mamă și fiică, tată și fiu. Cred că publicul va vedea mai multe situații prin care trec eroii din acest spectacol”, a mai spus Vitalie Drucec.

Muzica este semnată de Marian Stârcea, Artist al Poporului. Scenografia și costumele sunt realizate de Ecaterina Salimova. În roluri evoluează Irina Rusu, Artistă Emerită (Els), Nadejda Crîlov (Ester), Dan Ciobanu (Iurgen), Ion Grosu, Artist Emerit (Leo). În spectacol răsună și vocea de după cadru al celui de-al cincilea personaj – Tanti Teea, în interpretarea Alexandrinei Grecu.

Spectacolul va mai fi jucat pe 3 și 31 mai.

Nicolae Roibu