După o perioadă de trei ani în care edificiul instituției a fost supus reconstrucției capitale, fiind reutilat și reamenajat conform cerințelor moderne, Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” îşi deschide cea de-a XXV-a stagiune vineri, 02 octombrie, orele 18:00, cu spectacolul în premieră „Nunta” de Anton P. Cehov, în regia directorului artistic al teatrului, Alexandru GRECU.

Constatăm cu bucurie că în urma reconstrucției a apărut și o a doua sală de spectacole –  Sala mică, teatrul devenind astfel al doilea din republică după numărul total de locuri disponibile pentru spectatori.

Evident, spectacolul ”Nunta” nu este unica premieră a acestei stagiuni – hai să-i zicem jubiliară! – în care Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” aniversează un sfert de secol de la fondare. Premierele se vor ține lanț:  „Angajare de clovn” de Matei Vișniec – 9 octombrie,  „Bătrânii noștri” de Dumitru Crudu – 15 octombrie, „Hoțul” de Dario Fo – 23 octombrie, „Amor în stil italian” de Federico Rame – 29 octombrie, „Un cuplu ciudat” de Neil Simon – 6 noiembrie, „Femeia” de Artiom Oleacu – 3 decembrie, „Ciuleandra” de Liviu Rebreanu (varianta live) – 11 decembrie și, în sfârșit,  Gala Premiilor Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale” la 25 de ani – 19 decembrie – și aceasta o premieră sui-generis.

Cu 25 de spectacole în repertoriu, inclusiv 12 premiere, Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” își deschide larg ușile în fața spectatorilor în această toamnă aniversară. Fiți cu teatrul, fiți în teatru, fiți alături de noi!