Un spectacol despre corupţia din Republica Moldova după un text de Constantin CHEIANU montat la Teatrul „Satiricus I.L.Caragiale”, regia Alexandru GRECU, avându-i in distribuţie pe cunoscuţii actori: Viorel CORNESCU, Irina RUSU, Vasile CAŞU, Lilia CAZACU, Igor MITREANU, Elena OLEINIC, Ludmila GHEORGHIŢA, Valentin DELINSCHI, Nina TODERICO, Vitalie ŢAPU, Ion GROSU, Arcadie RĂCILĂ, Petru BOUROŞ, Leonid BUZURNÂI, Iurie POPA

Suntem atraşi într-un joc periculos, noi, cetăţenii Republicii Moldova, un joc ce perturbează grav climatul moral din societate. Relaţiile umane sunt substituite prin „relaţii financiare”, iar omul începe să conteze mai mult prin „puterea sa de cumpărare şi de vânzare” decât prin umanitatea sa. Suntem o societate grav afectată de maladia corupţiei. Aceasta nu se mai manifestă episodic, sectorial, ci devine un fenomen generalizat, penetrând întregul sistem social.

Pornind de la aceste realităţi autorii proiectului de faţă, dramaturgul Constantin Cheianu şi regizorul Alexandru Grecu, au lansat ideea creării unui spectacol de teatru, axat pe problemele corupţiei din Republica Moldova şi bazat în exclusivitate pe fapte reale.

Lansarea proiectului şi premiera spectacolului vor avea aloc la 30 IANUARIE 2009 la Teatrul „Satiricus I.L.Caragiale” cu începere de la orele 17.00.

VOI NU VEDEŢI CĂ ŢARA NE ESTE PE PATUL DE SUFERINŢĂ,

NU VEDEŢI CĂ NE LĂSĂM TOT MAI MULT ÎNGHIŢIŢI DE MLAŞTINA CORUPŢIEI,

NU VEDEŢI CĂ MARGINEA PRĂPASTIEI ESTE APROAPE?!

VOI CHIAR NU VEDEŢI ÎNCOTRO MERGEM?!

VINO LA UN SPECTACOL DE TEATRU ADEVĂRAT!

UN SPECTACOL INOVATOR, ÎN CARE PENTRU PRIMA DATĂ ÎN DRAMATURGIA CONTEMPORANĂ TEATRUL SE ÎMBINĂ CU STILUL MUZICAL „RAPP”!

VINO SĂ VEZI CUM CORUPŢIA POATE FI COMBĂTUTĂ CU RITMURI DE „HIP-HOP”!

Pentru informaţii suplimentare, va rugăm, contactaţi VICTORIA CAZACU la tel.: (37322) 20.28.92 sau la 22.40 34

Acest spectacol se desfăşoară în cadrul Programului Consolidarea Capacităţii de Monitorizare a Societăţii Civile din Moldova (CCMSCM), finanţat de Guvernul S.U.A. prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului şi administrat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională. Programul CCMSCM este parte componenta a Planului Preliminar de Ţară al RM şi este implementat de Academia pentru Dezvoltare Educaţională (AED), cu suportul tehnic din partea Consiliului pentru Cercetări şi Schimburi Internaţionale (IREX).

Conţinutul spectacolului nu reflectă în mod necesar viziunea AED, IREX, MCC, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.