MAI MULT TEATRU, MAI MULTE SPECTACOLE ACASĂ_ONLINE
Iata ce titluri de spectacole vă propunem pentru vizionare online, în zilele de weekend.

Vineri (3 Apr) CU BUNELUL, CE FACEM?... de Constantin CHEIANU

Am construit piesa „Cu bunicul, ce facem?” după nişte principii ale catharsisului, pentru că la sfârşit am vrut să provoc acea stare de echivoc care cred că există şi în tragedia antică, în care finalul nu e unul clar, deschis, ci pluteşte un soi de ambiguitate. Moare un erou aşazis negativ, dar suferinţa e adevărată. Nu triumfă nimeni după ce moare acest personaj ce pare negativ. Tensiunea acestui conflict interior cred că provoacă această stare înrudită cu ceea ce înţelegem prin catharsis. Momentul culminant se produce cam pe la mijlocul spectacolului, acolo unde actriţa-copilă Alexandrina Grecu izbucneşte în plâns din cauza că eroina ei nu poate s-o aibă alături pe mama sa. M-am convins că în teatru nu dublăm şi nu copiem realitatea, actul scenic provoacă o impresie teribil de puternică, după mine teatrul nu poate fi întrecut de nimic”.

Constantin CHEIANU, prozator, dramaturg, publicist

Distribuția:
Grigore / Mihai CURAGĂU
Valeria / Alexandrina GRECU
Tamara / Irina RUSU
Marcel / Petru BOUROŞ
Ştefan / Ion GROSU
Poliţistul / Arcadie RĂCILĂ
Viorica / Natalia CARAMAN
Oleg / Viorel CORNESCU
Patrik / Ion CEȘERU

 

Sâmbătă (4 Apr) D'ALE CARNAVALULUI de Ion Luca CARAGIALE

„D’ale carnavalului” este cea de a treia piesă caragialeană montată la Teatrul Satiricus I.L.Caragiale, - după „Conul Leonida faţă cu reacţiunea” („Jertfe patriotice”) şi „O scrisoare pierdută”. Această comedie plină de vervă, abundând de tablouri vii, dinamice, profund comice este înfăţişată pe scena de la „Satiricus” cu o deosebită plasticitate şi elan actoricesc. Câte numai nu se întâmplă într-o noapte de carnaval! Într-o noapte de încurcături şi nebuneală, de beţie şi babilonie, de dragoste… poate un pic cam deocheată… Miţa îl „traduce” pe Nae, Nae o „traduce” pe Didina, Mache se bate cu Iordache, Iancu Pampon e cu ochii pe… Miţa Baston. O mască vânează altă mască. Un muşteriu e mai al dracului decât celălalt! Tămbălău, şi mai mult nimic! Ba da, e mult mai mult decât un tămbălău! E spectacol, domnilor! E Caragiale, nemuritorul şi inconfundabilul Caragiale. Cu umorul său spumos. Cu verva sa dintotdeauna, vie, plină de savoare. Şi cu eroii săi, oarecum monstruoşi, dar veseli şi simpatici, mai ales în interpretarea actorilor de la „Satiricus”. Grăbiţi-vă să-i vedeţi pe scenă!

Distribuția:
Nae Girimea / Vasile CAŞU
Mache Razachescu / Mihai CURAGĂU
Iordache / Vitalie ŢAPU, Alexandru CRÎLOV
Miţa Baston / Lilia CAZACU
Un catindat de la percepţie / Valentin DELINSCHI
Iancu Pampon / Ion GROSU
Didina Mazu / Elena OLEINIC
Ipistatul / Sergiu FINITI
Un chelner / Viorel CORNESCU
O mască / Nina TODERICO
Sergent de noapte / Igor MITREANU
Fetele / Irina RUSU, Ludmila GHEORGHIŢĂ, Olga ANGHELICI, Elena NEGRESCU, Natalia CARAMAN


Duminică (5 Apr) ANGAJARE DE CLOVN de Matei VIȘNIEC

ANGAJARE DE CLOVN de Matei VIȘNIEC
un spectacol de Sandu GRECU

Distribuția:
Pepino / Curagău Mihai
Nicollo / Cazacu Valeriu
Filippo / Cucuruzac Jan

Regizorul, Sandu Grecu, aduce în scenă un spectacol inedit, modern și tradițional în același timp, realizat la cele mai înalte cote de valoare artistică și trăire interpretativă. Tragicomicul absurd este reconvertit la dramatismul cotidian prin tematica și prin universul afectiv, ambele atemporale, general umane, situate dincolo de vreo modă literară anume.

Mesajul filozofic-artistic al celor trei tragici clovni – Peppino (Mihai Curagău), Nicollo (Valeriu Cazacu), Filippo (Jan Cucuruzac) – este profund emotiv; ei sunt, în același timp, "toata lumea" și "nimeni". "Oricine poate să fie Peppino. Sunt mii de Peppino. Toata lumea poate sa fie Peppino!", exclamă, la un moment dat, unul dintre cei trei bufoni bătrâni, veniți să se prezinte la un concurs pentru a fi angajați…

Durata 1h 30 min

Spectacole realizate de Sandu GRECU.

Vizionarea spectacolelor difuzate online, pe pagina oficială de Facebook a teatruui, este gratuită. Teatrul National Satiricus nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.

Stați în casă!
Aveți grijă de voi și de ai voștri.
#stațiacasă