STAGIUNE ANIVERSARĂ ÎN CONDIȚII DE EXCEPȚIE

Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale” își deschide, pe 28 august a.c., noua stagiune teatrală, a XXX-a, în condițiile severe ale pandemiei.

De mai bine de o jumătate de an teatrul Satiricus, la fel ca și celelalte instituții cultural-educative, stă cu ușile închise. Luni de zile n-au avut acces în local nici spectatorii, nici chiar actorii trupei. Aceștia au lucrat de acasă, prin intermediul rețelelor electronice, au repetat piese noi, pregătindu-le spectatorilor noi surprize artistice.

Zilele acestea, pe 1 august, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” a marcat 30 de ani de la fondare. Un eveniment pe care l-am consemnat, de asemenea, în regim online.
În cei 30 de ani de activitate, Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” v-a obișnuit deja, dragi prieteni, cu organizarea unor diverse evenimente cultural-artistice remarcabile, deci nu e de mirare că în preajma fiecărei noi stagiuni publicul e în așteptarea surprizelor. Acestea nu se vor lăsa mult așteptate nici chiar în condițiile excepționale ale acestei stagiuni.

După o vară toridă, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” își reia activitatea cu forțe proaspete și noi proiecte. Actorii și-au început repetițiile la spectacolele mai vechi, precum și la viitoarele premiere, astfel încât primele zile din august i-a aflat pe neobosiții oameni de teatru în toiul pregătirilor către noua stagiune, care va demara pe 28 august.
Surpriza primei luni de toamnă va fi premieră spectacolului „Revizorul” de Nikolai Gogol, la care în prezent se lucrează asiduu, la masa de repetiții.

Iar până atunci, în situația pandemică de incertitudine, vor fi prezentate, în ultimele zile de august, în aer liber, următoarele spectacole: DOCTOR DE FEMEI de Georges Feydeau (vineri, 28 august), HOȚUL de Dario Fo (sâmbătă, 29 august), BANII, BANII SAU BORSETKA de Ray Cooney (duminică, 30 august). Începutul spectacolelor – ora 20:00.

‼️Așadar, din 28 august vă invităm la TEATRU_ÎN_AER_LIBER. Spectacolele se vor desfășura într-un spațiu deschis, în curtea teatrului, amenajată, cu respectarea tuturor normelor de protecție. MASCA este accesoriul obligatoriu al fiecărui spectator.

BILETELE pot fi procurate online pe www.satiricus.md și la CASA DE BILETE A TEATRULUI, tel.: 022 20 28 90.

Vă așteptăm cu drag!