Gheorghe GUȘAN

Studii: Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice.

Specialitatea: Actorie.

Activitatea profesională:

Actor la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale

Roluri teatru:

Gheorghe - Năpasta de I.L.Caragiale

Puiu - Ciuleandra de L.Rebreanu

Frederic - Bună dimineața, tăticule! de Jean Poirret

100 de minute de libertate de B.Sărătean

Hamlet de William Shakespeare

Evdokim Zaharovici Jigalov - Nunta de Anton P. Cehov

Beghemot – Maestrul și Margarita de M. Bulgakov

Traficantul – Migraaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă de M. Vișniec

Turnee, festivaluri:

În România (septembrie 2019, Odorheiu Secuiesc) - participă în cadrul Festivalului de Teatru Contemporan draMA, prezintă spectacolul "Migraaaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de badrcă" de Matei Vișniec.

În România (mai 2019, București, Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, România) - prezintă spectacolele Made in Moldova! de Constantin Cheianu, Hamlet de William Shakespeare, "Nunta" de A.P.Cehov, "Maestrul și Margarita" de Mihail Bulgakov.
În România (iunie 2019) -  participă la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, România, prezintă spectacolele "Hamlet" de William Shakespeare  și "100 de minute de libertate” de Bogdan Sărătean.
În România (mai 2019) - participă în cadrul Festivalului de Teatru-concurs „Elvira Godeanu”, Târgu Jiu, prezintă spectacolul “Angajare de clovn” de Matei Vișniec.
În România (mai 2019)  -  participă în cadrul ZILELOR TEATRULUI MATEI VIȘNIEC, Suceava, Rădăuți, prezintă spectacolul NUNTA de Anton P.Cehov.
În România (iunie 2018) - participă la Festivalul Internaţional de Teatru din Sibiu, România, prezintă spectacolele "Maestrul și Margarita" de Mihail Bulgakov și "Nunta" de A.P.Cehov.