Alexandrina GRECU

(actriță la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale)

Născută: 08.01.1999

Studiile:         

Studii medii Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Prim”

Activitatea:    

din 2006 actriţă la Teatrul Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”

Roluri spectacole:          

Copilul - Made in Moldova! de Constantin Cheianu

Valeria - Cu bunelul ce facem?... de Constantin Cheianu

Mădălina - Ciuleandra de Liviu Rebreanu

Puștoaica - Puştoaica de la etajul 13 sau dragă societate de Mircea M. Ionescu

Dașenka - Nunta de Anton P.Cehov

Hamlet de William Shakespeare

Turnee, festivaluri:

În Anglia (iunie 2010, Londra) - prezintă spectacolul Made in Moldova! de C. Cheianu, 7 aprilie 2009 de C. Cheianu, I.Nechit.

În Franţa (iunie 2010, Paris) - prezintă spectacolul Made in Moldova! de C. Cheianu, 7 aprilie 2009 de C. Cheianu, I.Nechit.

În România (mai 2010, Târgovişte) - prezintă spectacolul Made in Moldova! de C. Cheianu.

În Italia (iulie 2009, Venezzia, Roma) - prezintă spectacolul Made in Moldova! de C. Cheianu.

În Belgia (august 2016, Bruxelles) - prezintă spectacolul Made in Moldova! de C. Cheianu.

În Olanda (august 2016, Amsterdam) - prezintă spectacolul Made in Moldova! de C. Cheianu.

În România (mai 2017, Bucureşti) - prezintă spectacolul Puștoaica de la etajul 13 sau dragă societate de Mircea M. Ionescu.

În România (iunie 2017, Sibiu) - prezintă spectacolul Puștoaica de la etajul 13 sau dragă societate de Mircea M. Ionescu.

Distincţii, premii, diplome:

2010-2011 / Diplomă pentru participarea activă la activităţile organizate în cadrul clasei şi pentru străduinţa depusă, Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”

2011 / Premiul pentru debut, în cadrul Galei Premiilor UNITEM, rolul Valeriei, din spectacolul “Cu bunelul, ce facem…?” de Constantin Cheianu

2011 / Premiul Ministerul Învăţămîntului şi Educaţiei din Moldova, în cadrul Galei Premiilor UNITEM, spectacolul “Cu bunelul, ce facem…?”

2011 / Diplomă pentru participare la recitalul de poezie “M. Eminescu, poetul-conştiinţă a neamului românesc”, Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”

2012 / Diplomă pentru participarea la concursul “Poezii patriotice dedicate Marii Uniri”, Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”

2013 / Diplomă de Merit “Simpatia Autorului”, în cadrul campaniei de promovare a lecturii “Copiii Moldovei citesc aceiaşi carte”, Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”

2013 / Diplomă pentru rezultate deosebite la învăţătură şi purtare exemplară, şi pentru participarea la emisiunea “Ring-Star”, Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”

2013 / Diplomă pentru participarea în cadrul proiectului “2050-The Future We Want”, Green Cross, Geneva

2015 / Diplomă pentru participarea la concursul “Summa Cum Laude”, pentru contribuţia la organizarea - Specatcolului Desculţ, Liceul de Creativitate şi Inventică “Prometeu-Prim”

2017 / Premiul special al juriului, în cadrul Galei Premiilor UNITEM, spectacolul “Puștoaica de la etajul 13 sau dragă societate” de Mircea M. Ionescu