Noutăţi

ÎN PREMIERĂ ABSOLUTĂ: Maia Morgenstern vine cu 6 spectacole la Chișinău

La finele lunii aprilie, pe scena Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” vor fi prezentate, pentru prima dată la Chișinău, 6 spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat din București în frunte cu celebra actriță Maia Morgenstern, interpreta rolului Maicii Domnului în filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Hristos”, film care a rulat de curând pe ecranele televiziunilor noastre.

18.04.2017

Eveniment teatral extraordinar Chișinău-București

Primăvara teatrală, care marchează sfârșitul stagiunii 2016-2017, vine pentru împătimiții de teatru de la Chișinău și București cu o surpriză de zile mari: turneul Teatrului Evreiesc de Stat din București la Chișinău, din 25 aprilie 2017 până pe 30 aprilie 2017, și respectiv turneul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, în perioada 8-14 mai, la București, unde va susține o serie de șapte spectacole pe scena Teatrului Evreiesc de Stat. Acest schimb de turnee are loc în baza acordului de reciprocitate dintre cele două teatre, cu susținerea Institutului Cultural Român „M. Eminescu”, Chișinău, și Primăriei municipiului Chișinău.

23.03.2017

PREMIERA 17.02.2017, ora 18.00 Spectacolul „MIGRAAAANȚI SAU PREA SUNTEM MULȚI PE NENOROCITA ASTA DE BARCĂ” de Matei VIȘNIEC ” pe scena Teatrului National Satiricus Ion Luca Caragiale.

În acest spectacol, dramaturgul şi regizorul îşi propun să oglindească situaţia dramatică în care s-au pomenit populaţiile dislocate de războiul din Siria, dar și odiseea migranţilor economici care caută o viaţă mai bună în Europa. Regizorul Sandu Grecu nu e la prima montare a unei piese semnate Matei Vișniec, spectacolul său „Angajare de clovn” fiind apreciat de reputatul dramaturg drept una dintre cele mai bune montări ale piesei sale. Noua lucrare dramaturgică vorbește, după cum ne mărturisește însuși Matei Vișniec, despre ceea ce ni se întâmplă, despre această „invazie” a Europei. Într-o lume globalizată, noi toți suntem migranți, nicidecum imigranți. Or, un migrant este la el acasă pretutindeni, pe toată planeta. Într-o lume globalizată toți migrăm, toți suntem migranți, ne deplasăm, avem dreptul să mergem unde vrem și când vrem… În consecință migrantul nu mai cade sub incidența obligației de a respecta ceva, pentru că el se consideră cetățean al lumii.În definitiv, cine sunt ei, migranții? Ce forță îi pune în mișcare, cu ce resurse manipulatoare, umane și de propagandă operează aceasta? Ce tip de anticorpi își creează Europa în trupul ostenit și anchilozat sub povara propriilor legi și a propriei democrații admirate secole întregi? Acestea sunt doar o parte din întrebările la care spectacolul reușește, într-adevăr, să răspundă..

30.01.2017

NECROLOG

În dimineața zilei de 24 decembrie a plecat la cele veșnice, răpus de o crâncenă boală, cunoscutul şi îndrăgitul actor Mihai Curagău, Artist al Poporului, cavaler al Ordinului Republicii.

24.12.2016

Showing 1 - 10 of 49 Articles | Page 1 of 5

< Previous 12345 Next >

Despre Teatru

Fondat în 1990 de Alexandru Grecu. E un teatru de factură modernă: profesează un text incitant, sintetizat organic cu dansul, cântecul, expresia corporală.

În 22 ani de activitate Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale a realizat 36 de spectacole de referinţă.

Socializare

Contacte

Telefoane:
Casa de bilete: (022) 20 28 90
Vicedirector relații cu publicul: (022) 20 28 92
Fax: (022) 22 61 40
E-mail: satiricus@satiricus.md
Republica Moldova
mun. Chişinău
str. Mihai Eminescu 55